Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

Sæt X i kalenderen: Danmarks Motionsuge er tilbage

Nye oplevelser og sunde fællesskaber. I næste uge kan du prøve kræfter med en lang række aktiviteter, når dørene åbnes til idræts- og motionstilbud landet over.

 

SUP og svømning, krolf og kollegamotion, fodbold og fitness. Eller noget helt syvende og ottende. Mulighederne er mange, når hele Danmarks Motionsuge vender tilbage i næste uge.

Den første udgave af motionsugen blev afviklet i fjor, hvor næsten 6000 aktiviteter over hele landet satte borgere i bevægelse. En fornem start på en national begivenhed med et endnu større potentiale, og derfor aftalte idrætsorganisationerne i partnerskabet bag initiativet hurtigt at gentage og udbygge Danmarks Motionsuge.

Nu er anden udgave lige om hjørnet, og igen i år kan borgerne se frem til masser af idræts- og motionsaktiviteter i uge 41.

”Danmarks Motionsuge er den største begivenhed af sin art med tusindvis af gratis tilbud over hele landet. Man kan se det som en stor idrætsbuffet, hvor der er mulighed for at smage på en masse spændende aktiviteter, og hvor man samtidig kan komme indenfor i nogle sunde og motiverende fællesskaber,” siger Ricco Victor, som er leder af Danmarks Motionsuge.

 

Et stærkt hold bag motionsugen 

Bag Danmarks Motionsuge står Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt og den internationale breddeidrætsorganisation ISCA. Et idrætspartnerskab, der ønsker at tilbyde befolkningen en bred vifte af oplevelser med muligheden for at bevæge sig i naturen, i byrummet, i skolegården, på arbejdspladsen og ikke mindst i idrætsforeningerne.

Motionsugen understøtter på den måde Bevæg dig for livet-visionen, hvor DIF og DGI arbejder sammen om at få flest mulige danskere til at være aktive, og formålet flugter desuden med European Week of Sport. Derudover bygger idéen videre og ovenpå de gode traditioner, som Skolernes Motionsdag og Arbejdspladsernes Motionsuge har etableret op til efterårsferien. Der skal bare endnu flere med på motionsvognen – og netop derfor er hele Danmarks Motionsuge kommet til.

”Vi ønsker at inspirere og motivere borgerne til at være mere aktive og give dem mulighed for at opleve nogle idrætter og bevægelsesformer, de ikke har prøvet før. Det gør vi med en national festuge for motionen og fællesskaberne, hvor vi håber at se en masse mennesker til linedance i Korsør, capoeira på Frederiksberg, basketball i Risskov, eller hvad man nu har lyst til at deltage i. Der er noget for alle,” siger Ricco Victor, der opfordrer alle til at klikke ind på danmarksmotionsuge.dk, hvor man kan gå på opdagelse i de tusindvis af arrangementer.

”Og hvis man som arrangør af en aktivitet ikke har fået oprettet sit tilbud endnu, kan det stadig nås. Det er både nemt og et rigtig godt udstillingsvindue for foreninger, der ønsker at vise sig frem for nye potentielle medlemmer,” slutter Ricco Victor.

 

FAKTA OM DANMARKS MOTIONSUGE:

  • Danmarks Motionsuge foregår over hele landet – og altid i uge 41.
  • Arrangører af idræts- og motionsaktiviteter slår deres tilbud op på begivenhedens hjemmeside: danmarksmotionsuge.dk.
  • Alle kan gå ind på hjemmesiden og søge på aktiviteter i deres nærområde. Der er en bred vifte af idrætter og noget for enhver alder.
  • Arrangører kan være foreninger, klubber, arbejdspladser, skoler, institutioner, organisationer, kommuner og privatpersoner.
  • Målet er at få så mange borgere som muligt til at bevæge sig og opleve de gode motionsfællesskaber i uge 41.
  • Partnerskabet bag Danmarks Motionsuge er historisk stort og bredt. Det sikrer en enorm opbakning og deltagelse på tværs af et samlet dansk idrætsliv. Partnerne bag den nye tradition er: Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt og den internationale breddeidrætsorganisation ISCA.

KONTAKT:

Ricco Victor, leder af Danmarks Motionsuge: 20 46 79 13 / ricco@danmarksmotionsuge.dk 

Sæt kryds i uge 41

Planlæg og tilmeld jeres arrangementer nu

 

Kalder alle foreninger, klubber, organisationer, skoler, arbejdspladser, kommuner og privatpersoner.

Vil I også være med i Danmarks Motionsuge som arrangører? Så er det nu, at I skal tilmelde jeres arrangement i kalenderen.

Alle arrangementer – små som store – kan komme med i kalenderen.