DANMARKS MOTIONSUGE

Danmarks Motionsuge sætter hvert år hele landet i bevægelse i uge 41.

Alle er velkomne i Danmarks Motionsuge.

Danmarks Motionsuge er mødesteder. Det er her, du møder en ny idræt, nye kammerater, nye steder, samt nye og andre måder at opleve og dele fællesskaberne på.

Brug Danmarks Motionsuge til at prøve en idræt eller motionsaktivitet, som du måske ikke har prøvet endnu.

Benyt anledningen til at dyrke motion i byrummet, i naturen, i skolen, på arbejdspladsen – og naturligvis i idrætsforeningerne og klubberne over hele Danmark.

Vi åbner op, inviterer indenfor – og udenfor – i et kæmpe nationalt showroom for nærmest alle idrætter og motionsformer med tusindvis af lokale arrangementer.

Vi giver motionsoplevelserne og fællesskaberne videre. Til de næste generationer samt til dem, der endnu ikke er en del af – eller selv kan komme til – motionsfællesskaberne.

Vi bringer masser af sunde smil og røde kinder frem i befolkningen. Hjerterne slår i takt, når vi sammen sætter puls til hele Danmark. Det er de aktive oplevelser, der inspirerer og giver lyst til mere med flere.

Mærk glæden. Mærk energien. Og mærk de nære relationer i fællesskaberne i uge 41.

Måske får du et motionsminde for livet i hele Danmarks Motionsuge?

 

KALDER ALLE ARRANGØRER:
PLANLÆG OG TILMELD ARRANGEMENTER NU

Alle kan være arrangører og stå for et arrangement i Danmarks Motionsuge (uge 41): Alle foreninger, klubber, organisationer, skoler, arbejdspladser, kommuner og privatpersoner.

Vil I også være med i Danmarks Motionsuge som arrangører? Så er det nu, at I skal tilmelde jeres arrangement i kalenderen.

Det er let og ligetil.

  1. Først skal du oprette dig som arrangører.
  2. Dernæst skal du oprette dit arrangement, så det kommer med i kalenderen for Danmarks Motionsuge.

 

Alle arrangementer – små som store – kan komme med i kalenderen

 

  • Måske har I åbent hus til jeres ugentlige træning?
  • Måske jeres forening eller klub laver et særligt arrangement i anledningen af Danmarks Motionsuge?
  • Måske laver I noget større og koordineret på torvet – eller ude i naturen – sammen med andre foreninger og kommunen?
  • Måske er I nogle venner og familier på villavejen, som inviterer til en gå-, cykel- eller løbetur?
  • Er jeres skole også med i Skolernes Motionsdag? Så er I automatisk også med i Danmarks Motionsuge.
  • Er jeres arbejdsplads med i Arbejdspladsernes Motionsuge? Så er I automatisk også med i Danmarks Motionsuge.
  • Er jeres landsforening, civilsamfundsorganisation, patientforening eller lignende med til at lave skabe noget særligt lokalt og nationalt?

 

Tilmeld jeres arrangementer nu

Tilmeld både de åbne og offentlige arrangementer og tilmeld også de lukkede arrangementer (eksempelvis på skoler, arbejdspladser, plejehjem og børnehaver).

Når du opretter et arrangement, så vil du kunne krydse af, om et arrangement er offentligt eller om det er lukket.

 

PR-materialer og guides til arrangører

 

EN NY TRADITION BLEV SKABT I 2021

Danmarks fem store idrætsorganisationer DIF, DGI, ISCA (International Sport and Culture Association), Dansk Skoleidræt og Dansk Firmaidræt, er gået sammen omkring den fælles vision at skabe en ny, folkelig tradition med Danmarks Motionsuge.

Det er historisk, at disse fem er gået sammen i dette nye partnerskab.

Danmarks Motionsuge afholdtes første gang i uge 41 i 2021, som et samarbejdsprojekt hvor partnerskabskredsen af idrætsorganisationerne gik sammen med DR i forbindelse med ”Sammen i Bevægelse ”-temaåret. Se den inspirerende video om Sammen i Bevægelse 2021 her (nederst på siden).

I Danmarks Motionsuge 2022 havde vi mere end 1.100 arrangementer i foreningerne, og derudover deltog 1.300 skoler samt 515 arbejdspladser. Det blev yderligere suppleret med knap 3.000 ”åbne træninger” i de lokale idrætsforeninger. Totalt set næsten 6.000 arrangementer i 2022 fordelt over hele Danmark.

Med afsæt i erfaringerne fra 2021 og 2022 har partnerskabskredsen opnået de første gode erfaringer og konsolideret det unikke samarbejde i partnerskabet bag. Fundamentet er allerede på plads.

Med Danmarks Motionsuge ønsker partnerskabet at sætte hele det mangfoldige spektrum af idrætter og motionsfællesskaber i spil over hele landet i samme uge.

Danmarks Motionsuge skal være en traditionsrig begivenhed, hvor folk i alle aldre over hele Danmark intuitivt, nysgerrigt, forventningsfuldt og motiveret vil spørge sig selv, familiemedlemmer, kolleger og klassekammerater, venner og naboer: “Hvad skal vi opleve sammen i Danmarks Motionsuge?”.

Vi vil også give motionsoplevelserne og fællesskaberne videre til de næste generationer, samt til dem, der endnu ikke er en del af – eller selv har ressourcer til at komme til – motionsfællesskaberne.

Dem, der måske ikke er så foreningsvante, er mindst lige så vigtige at få med ind i samfundets fællesskaber, som alle dem der trofast i forvejen går til gymnastik eller håndbold, men gerne vil prøve noget nyt i Danmarks Motionsuge

 

 

Fotos: @Unsplash