Nyhed: Projektleder for Danmarks Motionsuge med solid erfaring starter 1. april

Det bliver Ricco Victor, der skal stå i spidsen for ”Danmarks Motionsuge” i de kommende 3 år.

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt den 47-årige projektleder, som blandt andet har været mangeårig direktør for Foreningen Spil Dansk, der står bag musiklivets årlige og landsdækkende festuge, Spil Dansk Ugen.

Målet med Danmarks Motionsuge er klart: Endnu flere danskere skal have mulighed for at opleve både nye og velkendte former for bevægelse og mærke de stærke fællesskaber, idrætten har at byde på. Vi vil i de kommende tre år gøre alt, hvad vi kan for, at Danmarks Motionsuge bliver en naturlig del af danskernes motions-årshjul. Vi glæder os til at sætte et vedvarende fokus på, hvordan motion og fællesskab styrker både vores fysiske, sociale og mentale trivsel. I partnerskabet glæder vi os derfor til, at den nye leder for motionsugen trækker i arbejdstøjet og begynder arbejdet den 1. april.

Vi får en erfaren styrmand ved roret, idet Ricco Victor kommer med både erfaringer og netværk, som skal styrke samspillet om motionsugen. Ricco Victor får i første omgang sit arbejdsmæssige afsæt fra Firmaidrættens hovedsæde i Nyborg. Og den nye leder af Danmarks Motionsuge ser frem til de mange, spændende opgaver, der ligger i den kommende tid – ikke mindst forberedelserne frem mod hele Danmarks fælles motionsuge, som foregår i uge 41 – lige før skolernes efterårsferie.

Om sin nye rolle som leder af Danmarks Motionsuge siger Ricco Victor:

”Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg har fået til opgave at stå i spidsen for hele Danmarks Motionsuge. Dette er et drømmejob for mig, og jeg ser meget frem til at møde mange gode kolleger og samarbejdspartnere. Jeg vil glæde mig til hver dag at skulle gøre en forskel for idrætten og for fællesskaberne, og jeg vil være med til at gøre Danmarks Motionsuge til en af de allerstørste landsdækkende begivenheder, som samler folk på tværs af skel i det danske samfund. Danmarks Motionsuge skal blive en fast tradition i den brede befolknings motions-årshjul.

Fra barnsben af har jeg været en meget aktiv idrætsudøver. Jeg kommer fra et hjem, hvor vi er formet af aktiv deltagelse i foreningslivet, og hvor fællesskaberne har været centrale for det gode liv gennem generationerne. Som familiemenneske bruger jeg nu – sammen med min kone og vores børn – en meget stor del af vores fritid på forskellige idrætsaktiviteter.

I mit professionelle liv har jeg i en lang årrække arbejdet med ledelse af store, landsdækkende kulturevents med national opbakning og aftryk. Derigennem har jeg samarbejdet bredt og tæt med en lang række foreninger, arrangører, landsdækkende civilsamfundsorganisationer, fonde, medier og kommuner. Det er også disse gode erfaringer, relationer og netværk til potentielle samarbejdspartnere, som jeg vil tage med mig i jobbet som leder af Danmarks Motionsuge.

Jeg håber i al ydmyghed, at folk i idrættens verden vil tage godt imod mig. Og jeg vil glæde mig helt vildt meget til at bidrage med alt, hvad jeg kan. Dette historiske partnerskab for mere bevægelse i Danmark skal nu blive til en af de helt store markante begivenheder og et åbent tilbud og fællesskab for hele befolkningen. Jeg glæder mig så meget til hele Danmarks Motionsuge”.

 

OM DANMARKS MOTIONSUGE

Danmarks Motionsuge er en ny bevægelsesfest i uge 41, hvor klubber, kommuner, organisationer og foreninger på tværs af landet åbner op og inviterer danskerne til at prøve noget nyt – helt gratis. Med Danmarks Motionsuge ønsker vi, at alle danskere har mulighed for at opleve alle de former for bevægelse, de ikke har prøvet før, og at de mærker det fællesskab, som foreningslivet og idrætten har at byde på.

Kun fantasien sætter grænser for bevægelsen, og derfor spørger vi dig; Har du prøvet MMA? Har du prøvet floorball? Har du prøvet cricket? Har du prøvet fægtning? Har du prøvet parkour?

Se meget mere under ’begivenheder’, hvor du kan finde spændende aktiviteter nær dig.

 

GUIDE TIL DIG, DER ARRANGERER EN AKTIVITET

Skal din klub, kommune, organisation eller forening være med til at bevæge og inspirere danskerne under Danmarks Motionsuge? Opret jer som arrangør HER. Husk at orientere jer i retningslinjerne for god sikkerhed for afholdelse af offentlige events.

Bevæg dig for livet, der er et samarbejde mellem DGI og DIF, giver også råd, tips og tricks til at afvikle det gode arrangement. Hent en gratis guide HER

Vi glæder os til at udgive jeres aktiviteter på sitet.

Det er DR, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt, DIF, DGI og ISCA, som står bag Danmarks Motionsuge. Det er første gang, idrættens største organisationer og DR går sammen om at udvikle en begivenhed, der skal engagere den danske befolkning i at bevæge sig mere.

 

OM SAMMEN I BEVÆGELSE

Danmarks Motionsuge er en del af projekt Sammen i Bevægelse, som DR, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI er gået sammen om for år 2021. Fysisk aktivitet er en gevinst for vores krop og mentale tilstand. Derfor er det et mål, at flere mennesker får glæde og gavn af bevægelse og idræt. Partnerskabets mission er at inspirere danskere til at bevæge sig sammen og hver for sig.

Fotos: @Unsplash