Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

DANMARKS MOTIONSUGE

Danmarks Motionsuge sætter hvert år hele landet i bevægelse i uge 41 og alle er velkommen.

Danmarks Motionsuge er mødesteder. Det er her, du møder en ny idræt, nye kammerater, nye steder, samt nye og andre måder at opleve og dele fællesskaberne på.

Brug Danmarks Motionsuge til at prøve en idræt eller motionsaktivitet, som du måske ikke har prøvet endnu.

Benyt anledningen til at dyrke motion i byrummet, i naturen, i skolen, på arbejdspladsen – og naturligvis i idrætsforeningerne og klubberne over hele Danmark.

Vi åbner op, inviterer indenfor – og udenfor – i et kæmpe nationalt showroom for nærmest alle idrætter og motionsformer med tusindvis af lokale arrangementer. Vi giver motionsoplevelserne og fællesskaberne videre. Til de næste generationer samt til dem, der endnu ikke er en del af – eller selv kan komme til – motionsfællesskaberne.

Vi bringer masser af sunde smil og røde kinder frem i befolkningen. Hjerterne slår i takt, når vi sammen sætter puls til hele Danmark. Det er de aktive oplevelser, der inspirerer og giver lyst til mere med flere.

Mærk glæden. Mærk energien. Og mærk de nære relationer i fællesskaberne i uge 41.

Måske får du et motionsminde for livet i hele Danmarks Motionsuge!

 

EN NY TRADITION BLEV SKABT I 2021

Danmarks fem store idrætsorganisationer DIF, DGI, ISCA (International Sport and Culture Association), Dansk Skoleidræt og Dansk Firmaidræt, er gået sammen omkring den fælles vision at skabe en ny, folkelig tradition med Danmarks Motionsuge.

Det er historisk, at disse fem er gået sammen i dette nye partnerskab. Med afsæt i erfaringerne fra 2021- 2023 har partnerskabskredsen mange gode erfaringer og konsolideret det unikke samarbejde i partnerskabet bag. Fundamentet er stærkt og netværket er stort.

Danmarks Motionsuge afholdtes første gang i uge 41 i 2021, som et samarbejdsprojekt hvor partnerskabskredsen af idrætsorganisationerne gik sammen med DR i forbindelse med ”Sammen i Bevægelse ”-temaåret. Se den inspirerende video om Sammen i Bevægelse 2021 her (nederst på siden).

EN STÆRK OG FOLKELIG EVENT

Med Danmarks Motionsuge ønsker partnerskabet at sætte hele det mangfoldige spektrum af idrætter og motionsfællesskaber i spil over hele landet i samme uge.

Danmarks Motionsuge skal være en traditionsrig begivenhed, hvor folk i alle aldre over hele Danmark intuitivt, nysgerrigt, forventningsfuldt og motiveret vil spørge sig selv, familiemedlemmer, kolleger og klassekammerater, venner og naboer: “Hvad skal vi opleve sammen i Danmarks Motionsuge?”.

Vi vil også give motionsoplevelserne og fællesskaberne videre til de næste generationer, samt til dem, der endnu ikke er en del af – eller selv har ressourcer til at komme til – motionsfællesskaberne.

Dem, der måske ikke er så foreningsvante, er mindst lige så vigtige at få med ind i samfundets fællesskaber, som alle dem der trofast i forvejen går til gymnastik eller håndbold, men gerne vil prøve noget nyt i Danmarks Motionsuge.

 

DANMARKS MOTIONSUGE 2023
ET REKORDÅR MED MERE END 7.000 ARRANGEMENTER

Tusindvis af åbne træninger i idrætsforeninger sikrede det mangfoldige udbud og tilbud af nærmest alle idrætter og motionsaktiviteter.

De suppleredes af en lang række særlige arrangementer, events og oplevelser udenfor og indenfor over hele Danmark, hvor arrangører tilbød noget andet og mere end den “normale” træning.

1.519 skoler – med samlet set 530.651 elever – deltog i Skolernes Motionsdag.
Mere end 75.000 kolleger dyrkede sammenholdet i Arbejdspladsernes Motionsuge.
Både Skolernes Motionsdag og Arbejdspladsernes Motionsuge er en del af hele Danmarks Motionsuge.

 

Fotos: @Unsplash