Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

Signaturprojekter

I Danmarks Motionsuge kan du deltage i en række særlige landsdækkende projekter.

Mange idrætter har deres helt egen festdag/festuge, åbne huse/åbne foreninger eller try days – som også er en del af hele Danmarks Motionsuge i uge 41. Kære børn har mange navne – og under ét kalder vi dem for signaturprojekter.

Signaturprojekterne kan I læse om herunder – med links til projekternes hjemmesider og/eller SoMe.

Danmarks Motionsuge er årets største festuge for idræt og motion. Rigtig mange får lyst til at prøve en ny idræt i uge 41. Derfor giver det rigtig god mening at en række større “projekter i projektet” foregår samtidig med Danmarks Motionsuge.

Vil du se en liste over ALLE arrangementer i Danmarks Motionsuge, så gå til forsiden af danmarksmotionsuge.dk.

Skolernes Motionsdag

Skolernes Motionsdag ligger fredag den 11. oktober 2024.

For landets skoleelever er den sidste fredag før efterårsferien en helt særlig dag. Mange skoler afsætter hele uge 41 til en aktiv emneuge i anledning af Danmarks Motionsuge

Dansk Skoleidræt står bag Skolernes Motionsdag.

Arbejdspladsernes Motionsuge

Dyrk motion med kollegerne i uge 41.

Arbejdspladsernes Motionsuge er en oplagt anledning for arbejdspladser og organisationer til at styrke fællesskabet og arbejdsglæden blandt medarbejdere.

Dansk Firmaidræt står bag Arbejdspladsernes Motionsuge.

 

We Walk

WE WALK er for alle og går i al sin enkelthed ud på at få danskerne ud at bevæge sig sammen – med familien, naboen, kollegaerne eller kammeraterne.

Store som små, unge som gamle kan være med, når alle inviteres ind i WE WALK-fællesskabet. Hvorfor? Fordi det er sundt for kroppen. Fordi den friske luft er godt for sjælen. Og fordi det er pærelet, socialt og drønhyggeligt.

Der er We Walk både i uge 19 (6.-12. maj) og i Danmarks Motionsuge (7.-13. oktober).

DGI og Dansk Atletik står bag WE WALK.

We Run

WE RUN hylder fællesskabet og social running, når der inviteres til løb i hele landet.

WE RUN er løbependanten til WE WALK og finder også sted i uge 41. Læs mere om WE RUN på linket i den gule boks herunder – eller hop direkte ind på danmarkskortet og find en tur eller opret din egen løbetur.

Der er We Run både i uge 19 (6.-12. maj) og i Danmarks Motionsuge (7.-13. oktober).

DGI og Dansk Atletik står bag WE RUN.

Kæmpe dansefest i HELE uge 41

Er I klar til en kæmpe dansefest uge 41?

I hele Danmarks Motionsuge er der masser af dans på dagsordenen. En ugelang dansefest kulminerer på Dansens Dag fredag den 11. oktober 2024 sammen med medlemsklubber i hele landet!

Danseklubber kan læse om praktik, markedsføring, kommunikation og støttemuligheder på denne side.

Dans Danmark står bag Dansens Dag.

Den Store Svømmedag
Søndag 6. oktober 2024

Den Store Svømmedag skyder Danmarks Motionsuge igang.

Søndag den 6. oktober i 2024 åbner svømmeklubber og svømmehaller dørene i tidsrummet 10.00-16.00.

Det er dagen før Danmarks Motionsuge formelt set  går i gang i hele den efterfølgende uge, så Den Store Svømmedag markerer at NU starter hele Danmarks Motionsuge.

Som deltager kan du svømme så langt du vil, og samtidig støtter du op om klubben og hallen, da der er præmier til det arrangementssted, der får flest personer i vandet eller svømmer længst.

Skydesportens Dag
Lørdag 12. oktober 2024

Lørdag den 12. oktober 2024 kan du opleve stemningen på skydebanen og få en smagsprøve på, hvad det vil sige at skyde med riffel eller pistol.

I år har nogle foreninger også bueskydning og airsoft på paletten. Det er gratis at deltage i Skydesportens Dag, der står trænere klar til at hjælpe dig, dine venner og familie, og din lokale skytteforening stiller alt udstyr til rådighed.

 

Curlingens Dag(e) 7. – 13. oktober

Hver dag er Curlingens Dag i hele Danmarks Motionsuge

Hvert år afholder klubberne i Dansk Curling Forbund et landsdækkende Åbent Hus-arrangement i forbindelse med fejring af Curlingens Dag. Men hver klub har sin egen dag i løbet af uge 41 – så derfor kalder vi det Curlingens Dag.

Så der er mulighed for at prøve curling over hele landet på alle dage i Danmarks Motionsuge.

Dansk Curling Forbund står bag Curlingens Dag.

Fotograf: Søren Tidmand

Atletik for alle

Kom ind på atletikstadionerne i uge 41

DGI Atletik er med til at åbne de danske atletikklubber i Danmarks Motionsuge, så nysgerrige borgere – der gerne vil prøve kræfter med atletikken – kan få en rigtig god oplevelse, dér hvor de bor.

DGI Atletik står bag Atletik For Alle.

Floorball for alle

Prøv kræfter med floorball

Når Danmarks Motionsuge skydes i gang i uge 41, så er DGI Floorball med. Vi vil invitere alle danske floorball-klubber til at åbne dørene for nysgerrige spillere, der gerne vil prøve kræfter med staven, dér hvor de bor.

I forbindelse med Floorball for alle kommer vi til at udbyde forskellige tilbud om kurser for foreninger, der gerne vil være bedre til at række ud i deres lokalmiljø. Det kan f.eks. være et kursus i at promovere sin Facebook-begivenhed for det åbent hus-arrangement, man holder i løbet af Danmarks Motionsuge/Floorball for alle-kampagnen.

DGI står bag Floorball For Alle.

Kampsport for alle

Du er inviteret – både som klub og som deltager

Flere danskere skal få øjnene op for kampsport og kampkunst. Det er målet med Kampsport For Alle i uge 41, som afholdes i samarbejde med Danmarks Motionsuge.

DGI står bag Kampsport For Alle

European Week of Sport
23. – 30 September 2024

European Week Of Sport foregår 23.-30. september
2 uger inden – og som optakt til – hele Danmarks Motionsuge i uge 41.

European Week of Sport er et intiativ i regi af Europa-Kommissionen, og det udmøntes i Danmark primært som Danmarks Motionsuge. Læs mere her.

The European Week of Sport aims to promote sport and physical activity across Europe. It takes place at EU, national, regional and local level. The European Commission stands behind the whole week, and ISCA is the national coordinating body for the European Week of Sport in Denmark