Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

For arrangører

Sæt X i 2024-kalenderen i uge 41. Danmarks Motionsuge 2024 ligger 7. – 13. oktober.

Vi glæder os meget til Danmarks Motionsuge 2024 oven på et rekordår i 2023. En meget stor tak til de mange lokale arrangører over hele landet!

Sæt allerede nu kryds i kalenderen i uge 41 i 2024 = 7. til 13. oktober.

Få synlighed i den landsdækkende arrangementskalender

I Danmarks Motionsuge vil folk i alle aldre på tværs af landet nysgerrigt, forventningsfuldt og motiveret vil spørge sig selv, familiemedlemmer, kolleger og klassekammerater, venner og naboer: “Hvad skal vi opleve sammen i Danmarks Motionsuge?”.

Når jeres lokale Danmarks Motionsuge arrangement er tilmeldt i kalenderen, så får det ekstra synlighed. Det er et vindue, hvor flere og andre – som ikke plejer at komme – kan opdage jeres aktiviteter og tilbud.

Alle kan lave arrangementer

Idrætsforeninger, skoler, arbejdspladser, kommuner med flere fejrer bevægelsesglæden og fællesskaberne ved at åbne dørene op og invitere indenfor og udenfor til tusindvis af lokale arrangementer. Danmarks Motionsuge er også en anledning for idrætsfællesskaberne til at udvikle nye tilbud, samarbejde med andre aktører – og præsentere sig på nye steder og for andre folk – i byrummet, i naturen, i skolen og på arbejdspladserne.

Herunder kan I finde info og inspiration til, hvordan I kan være med som arrangører.

Vær med som idrætsforening

Giv mulighed for at lokalbefolkningen kan trække i idrætstøjet og komme til bevægelsesfest i jeres rammer, mærke det unikke fællesskab og opleve glæden ved at være aktiv.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen i uge 41 i 2024 = 7. til 13. oktober.

Bliv Danmarks Motionsuge kommune

Få 15.000 kr. i støtte  – og hjælp til kommunikation og netværk.

Har I også lyst til at lave en særlig Danmarks Motionsuge Festival i jeres kommune?

Vær med som skole

Flere skoler afsætter hvert år hele uge 41 til en aktiv emneuge og sikrer, at eleverne får prøvet en masse forskellig aktivitet og bevægelse og får sved på panden og smil på læben.

 

Vær med som arbejdsplads

For alle der vil dyrke sammenholdet og motion med kollegaerne. Arbejdspladsernes Motionsuge er en del af hele Danmarks Motionsuge.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen i uge 41 i 2024 = 7. til 13. oktober.

Vær med som privatperson

Danmarks Motionsuge er også for dig, der som privatperson gerne vil stå for et motionsløb i skoven, et rundboldstævne for alle naboerne eller en kricket-turnering i haven, hvor alle er velkomne.

Opret dig som arrangør og opret derefter det arrangement du vil holde – så er det også med i Danmarks Motionsuge og kan findes i kalenderen.

NB: Man kan tilmelde arrangementer i kalenderen både som “offentlige arrangementer” og som “lukkede arrangementer”. Sidstnævnte er arrangementer, hvor der ikke er offentlig adgang, og hvor det måske kun er for jeres naboer på villavejen.

Ved at tilmelde også de “lukkede arrangementer”, så viser I, at I også er med i Danmarks Motionsuge. Samtidig fremgår det tydeligt i kalenderen, at der ikke er åbent/offentlig adgang.

Vær med som patientforening

Folkesundhed og fællesskaber går hånd i hånd. En række landsdækkende patientforeninger bakker op om Danmarks Motionsuge ved at at opfordre deres lokale foreninger og medlemmer til at være med.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen i uge 41 i 2024 = 7. til 13. oktober.

Vær med som civilsamfundsorganisation

Sammenhængskraft og de nære lokale fællesskaber. En række landsdækkende civilsamfundsorganisationer bakker op om Danmarks Motionsuge ved at at opfordre deres lokale foreninger, institutioner og medlemmer til at være med.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen i uge 41 i 2024 = 7. til 13. oktober.