Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

Varde Kommune

Inden Danmarks Motionsuge løber af stablen, tager kommunen kontakt til lokale foreninger, haller og halinspektører. Formålet er at inspirere og informere generelt om eventet, oplyse om hvordan foreninger og andre idrætsaktører kan deltage og hvilken form for økonomisk støtte, kommunen kan tilbyde.

For Varde Kommune er det imidlertid vigtigt, at foreningerne ikke oplever henvendelsen som et pres. Derimod er der tale om et tilbud og en mulighed for med støtte fra kommunen at styrke lokalområdets kendskab til den enkelte forening og i sidste ende måske tiltrække nye medlemmer.

Udover økonomisk støtte og vejledning tilbyder Varde Kommune også at markedsføre alle tilmeldte arrangementer og aktiviteter via deres SoMe-kanaler, og kommunen står også selv som arrangør af byvandringer, som et alternativt tilbud til de af kommunens borgere, der ikke er idrætsaktive.

Erfaringerne fra Varde Kommune viser, at de foreninger og haller, der gør en ekstra indsats for at lave særlige events og aktiviteter under motionsugen – og har fokus på lokal markedsføring – har størst succes med at tiltrække deltagere. Det kan for eksempel være en pop-up idrætsaktivitet et nyt sted, end hvor der plejer at foregå eller test af en ny aktivitet som floorball eller pickleball, som foreningerne gerne vil undersøge om der er opbakning til.  Åben træning, hvor interesserede er inviteret til at træne med, har vist sig at tiltrække færrest gæster.

Ansatte i kommunen deltog også selv aktiviteter i forbindelse med Arbejdspladsernes Motionsuge, hvor 23 forskellige afdelinger fordelt rundt i kommunen var med. Det inkluderede både sygeplejen, skoler, dagtilbud og administrationen. Blandt de deltagende kollegaer blev der trukket lod om to gavekort på 1.500 kr. til afdelingens næste personalearrangement. Kommunaldirektøren blev inddraget til at trække de to vindere.

Frem mod dette års motionsuge sætter Varde Kommune lys på unge og erhvervslivet.