Viborg Kommune melder klar til Danmarks Motionsuge

Planlægningen er i fuld gang i Viborg Kommune, hvor man ser frem til en motionsuge på tværs af erhvervsliv, skoler, plejecentre, dagplejere og foreningslivet. 

 

Motion og fællesskab er i fokus, når der i uge 41 endnu en gang er Danmarks Motionsuge. Viborg Kommune bakker op om projektet, hvor kommunens borgere i alle aldre skal have muligheden for at dyrke motion og måske prøve noget helt nyt.

– Vi arbejder meget med mangfoldighed og bevægelse, og det spiller rigtig godt sammen med Danmarks Motionsuge, hvor vi vil give borgerne mulighed for let adgang til motion og forhåbentlig inspiration til mere bevægelse. Allerede nu oplever vi en stor opbakning fra både erhvervs- og foreningslivet, og det er vigtigt for, at det kan lykkes at få så mange borgere som muligt med, fortæller Lars Stentoft, der er direktør for Kultur- & Udvikling i Viborg Kommune.

Af konkrete eksempler arbejder kommunen på et Olde-Trolde-Ræs, hvor daginstitutioner, dagplejere, plejecentre og plejehjem mødes og bevæger sig sammen på tværs af generationer.

Firmaidrætten rejser i løbet af ugen rundt til både kommunale afdelinger og private virksomheder for at inspirere til bevægelse, motion og sjove oplevelser i arbejdstiden. De vil også give en lille peptalk til, hvordan man holder fast i de gode vaner.

Hvis du arbejder i en kommune – over hele landet – så skal du endelig tage fat i Dansk Firmaidræt, hvis du ønsker hjælp til planlægning af et lignende tiltag i din kommune.

 

Rådhusets medarbejdere dyster

Derudover vender Rådhusdysten tilbage, som efterhånden er et kendt koncept blandt medarbejderne på Viborg Rådhus.

Dysten handler kort fortalt om, at kommunens seks forskellige direktørområder skal konkurrere mod hinanden om, hvem der samlet set per medarbejder kan tilbagelægge flest kilometer ved enten at gå, løbe eller cykle forskellige ruter.

– Det plejer at være en rigtig god eftermiddag, hvor både sammenhold, godt humør og en lille smule konkurrence er i fokus. Det kunne da være dejligt, hvis andre bliver inspireret til et lignende arrangement på deres arbejdsplads, siger Lars Stentoft om eventet.

Mange af kommunens foreninger har på nuværende tidspunkt også givet tilsagn om, at de i løbet af ugen holder åbent hus, hvor man får mulighed for at prøve både kendte og ukendte sportsgrene.

 

Oplev mere og noget nyt i Danmarks Motionsuge

Danmarks Motionsuge er en ny tradition i uge 41, hvor klubber, kommuner, organisationer og foreninger og private arrangører på tværs af hele landet åbner op og inviterer danskerne til at prøve noget nyt – helt gratis.

I Danmarks Motionsuge kan alle få mulighed for at opleve alle de former for bevægelse, de ikke har prøvet før. Man får kan mærke det fællesskab, som foreningslivet og idrætten har at byde på.

Bag Danmarks Motionsuge står et selvforstærkende og historisk nyt partnerskab bestående af DR og idrættens organisationer: DGI, Dansk Idræts Forbund, ISCA, Dansk Skoleidræt og Dansk Firmaidræt.

Danmarks Motionsuge var kulminationen på DRs årstema “Sammen i bevægelse” i 2021. Se den inspirerende video derfra nederst på denne side.

 

Skal jeres kommune også være med i Danmarks Motionsuge?

Viborg Kommune er bestemt ikke den eneste kommune, som planlægger en koordineret indsats med Danmarks Motionsuge. Der er også godt gang i planlægningen i mange af Bevæg dig for livet-kommunerne.

Alle kommuner er meget velkomne til at kontakte os, for at høre mere om hvordan netop jeres kommune kan være en del af hele Danmarks Motionsuge.

Sæt kryds i uge 41

Planlæg og tilmeld jeres arrangementer nu

 

Kalder alle foreninger, klubber, organisationer, skoler, arbejdspladser, kommuner og privatpersoner.

Vil I også være med i Danmarks Motionsuge som arrangører? Så er det nu, at I skal tilmelde jeres arrangement i kalenderen.

Alle arrangementer – små som store – kan komme med i kalenderen.