Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

Viborg Kommune melder klar til Danmarks Motionsuge

I Viborg Kommune ser man frem til Danmarks Motionsuge og et flot program på tværs af erhvervsliv, skoler, plejecentre, dagplejere, børnehaver og foreningslivet. 

Læs meget om Viborg Kommunens flotte program og deltagelse i Danmarks Motionsuge 2022 på Viborg Kommunes hjemmeside.

Du kan også læse Viborg Kommunes pressemeddelelse her.

 

Herunder er et lille udvalg af de mange arrangementer i Viborg Kommune i uge 41.

  • Olde-Trolde-Ræs tirsdag 11. oktober afholdes i byen Stoholm, hvor daginstitutioner, dagplejere, plejecentre og plejehjem mødes og bevæger sig sammen på tværs af generationer. .
  • Silent Fit onsdag 12. oktober på toppen af det 12 etagers høje hotel Peak12. I løbet af dagen deltager ansatte fra midtbyens forretninger, elever fra folke-, efterskole- og højskole, og sidst på eftermiddagen er der et åbent arrangement for alle interesserede borgere, se evt. facebookbegivenhed.
  • Skolernes Motionsdag fredag 14. oktober
  • Midtbyen i Bevægelse (hele ugen) er et samarbejde mellem Viborg Kommune, Jyske Bank og Vi er Viborg (den lokale handelsstandsforening), hvor der hver morgen i uge 41 er fællesaktiviteter for de butiksansatte. Det gælder Walk & Talk rundt om Søndersø x 2, Firmadysten (Dansk Firmaidræt), Silent Fit på Peak12 og Yoga i alternative omgivelser i Byrådssalen på Viborg Gamle Rådhus. Til yoga er der efterfølgende inviteret folkeskoler til at deltage.
  • Aktiv medspiller (hele ugen) er et samarbejde mellem Bjerringbro Skole og de lokale foreninger i Bjerringbro, der tilbyder aktiviteter til børnene hele uge 41, mens de er i SFO. Udover bevægelse og leg er i fokus, er målsætningen også, at børnene for øje på alle de forskellige sportsgrene, man kan gå til i Bjerringbro og omegn.  
  • Comeback (hele ugen) er et projekt ude i foreningerne, hvor hvert medlem modtager to svedbånd. Det ene beholder de selv, det andet giver de til en idrætsbuddy, som de inviterer med tilbage til træning og idræt i løbet  af uge 41. Der er 20 foreninger med i samarbejdet.
  • Trepas holder Inspirationskursus og session i Mindfulness for ansatte ved på den beskyttede arbejdsplads. Formålet er at give personalet redskaber, teknikker og øvelser, der kan inkorporeres i hverdagen til gavn for de beskyttede medarbejdere.
  • Landskamp Danmark-Australien tirsdag 11. oktober med kvindelandsholdet i fodbold. Landsholdet har hjemmebane i Viborg, og tirsdag i uge 41 møder de Australien.

 

Motion og fællesskab er i fokus, når der i uge 41 endnu en gang er Danmarks Motionsuge. Viborg Kommune bakker op om projektet, hvor kommunens borgere i alle aldre skal have muligheden for at dyrke motion og måske prøve noget helt nyt.

– Vi arbejder meget med mangfoldighed og bevægelse, og det spiller rigtig godt sammen med Danmarks Motionsuge, hvor vi vil give borgerne mulighed for let adgang til motion og forhåbentlig inspiration til mere bevægelse. Allerede nu oplever vi en stor opbakning fra både erhvervs- og foreningslivet, og det er vigtigt for, at det kan lykkes at få så mange borgere som muligt med, fortæller Lars Stentoft, der er direktør for Kultur- & Udvikling i Viborg Kommune.

Af konkrete eksempler arbejder kommunen på et Olde-Trolde-Ræs, hvor daginstitutioner, dagplejere, plejecentre og plejehjem mødes og bevæger sig sammen på tværs af generationer.

Firmaidrætten rejser i løbet af ugen rundt til både kommunale afdelinger og private virksomheder for at inspirere til bevægelse, motion og sjove oplevelser i arbejdstiden. De vil også give en lille peptalk til, hvordan man holder fast i de gode vaner.

Hvis du arbejder i en kommune – over hele landet – så skal du endelig tage fat i Dansk Firmaidræt, hvis du ønsker hjælp til planlægning af et lignende tiltag i din kommune.

 

Rådhusets medarbejdere dyster

Derudover vender Rådhusdysten tilbage, som efterhånden er et kendt koncept blandt medarbejderne på Viborg Rådhus.

Dysten handler kort fortalt om, at kommunens seks forskellige direktørområder skal konkurrere mod hinanden om, hvem der samlet set per medarbejder kan tilbagelægge flest kilometer ved enten at gå, løbe eller cykle forskellige ruter.

– Det plejer at være en rigtig god eftermiddag, hvor både sammenhold, godt humør og en lille smule konkurrence er i fokus. Det kunne da være dejligt, hvis andre bliver inspireret til et lignende arrangement på deres arbejdsplads, siger Lars Stentoft om eventet.

Mange af kommunens foreninger har på nuværende tidspunkt også givet tilsagn om, at de i løbet af ugen holder åbent hus, hvor man får mulighed for at prøve både kendte og ukendte sportsgrene.

 

Oplev mere og noget nyt i Danmarks Motionsuge

Danmarks Motionsuge er en ny tradition i uge 41, hvor klubber, kommuner, organisationer og foreninger og private arrangører på tværs af hele landet åbner op og inviterer danskerne til at prøve noget nyt – helt gratis.

I Danmarks Motionsuge kan alle få mulighed for at opleve alle de former for bevægelse, de ikke har prøvet før. Man får kan mærke det fællesskab, som foreningslivet og idrætten har at byde på.

Bag Danmarks Motionsuge står et selvforstærkende og historisk nyt partnerskab bestående af DR og idrættens organisationer: DGI, Dansk Idræts Forbund, ISCA, Dansk Skoleidræt og Dansk Firmaidræt.

Danmarks Motionsuge var kulminationen på DRs årstema “Sammen i bevægelse” i 2021. Se den inspirerende video derfra nederst på denne side.

 

Skal jeres kommune også være med i Danmarks Motionsuge?

Viborg Kommune er bestemt ikke den eneste kommune, som planlægger en koordineret indsats med Danmarks Motionsuge. Der er også godt gang i planlægningen i mange af Bevæg dig for livet-kommunerne.

Alle kommuner er meget velkomne til at kontakte os, for at høre mere om hvordan netop jeres kommune kan være en del af hele Danmarks Motionsuge.

Sæt kryds i uge 41

Planlæg og tilmeld jeres arrangementer nu

 

Kalder alle foreninger, klubber, organisationer, skoler, arbejdspladser, kommuner og privatpersoner.

Vil I også være med i Danmarks Motionsuge som arrangører? Så er det nu, at I skal tilmelde jeres arrangement i kalenderen.

Alle arrangementer – små som store – kan komme med i kalenderen.