Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

Viborg Kommune

Sidste år havde Viborg Kommune særligt fokus på at involvere så mange foreninger som muligt og sikre et bredt udvalgt af aktiviteter. Derudover havde kommunen valgt at sætte spot på alle dem, der engang var medlem af en idrætsforening, men af forskellige årsager ikke er det længere, som for eksempel forældre, der har valgt idrætten fra, efter de har fået børn.

Med fokus på denne målgruppe arrangerede kommunen en ”comeback-uge” i samarbejde med Viborg Idrætsråd med det formål at give tidligere foreningsaktive borgere lyst til at vende tilbage. Her fik foreningerne udleveret armbånd, som de kunne forære som motivation til alle dem, som var nysgerrige på at vende tilbage til foreningsidrætten.

Viborg Kommune var desuden arrangør af en række anderledes events for borgere i alle aldre. Kommunen stod blandt andet bag ”Olde-Trolderæs på et af kommunens plejehjem og Silent Fitness på toppen af et 12 etagers hotel i byen for blandt andet byens butiksansatte, folkeskoleelever, efterskoleelever og højskoleelever.

Kommunen afholdt også en række workshops for egne medarbejdere og andre aktører. Formålet var at oplyse om mulighederne for at deltage i Danmarks Motionsuge og skabe samarbejde på tværs. Workshopsene satte blandt andet fokus på at bygge bro til foreningslivet via samarbejde med for eksempel skoler og fritidsvejledere.

I år har man i Viborg Kommune valgt at have fokus på at sikre, at de, der deltager i Danmarks Motionsuge og ønsker at tage aktivt del i det lokale foreningsliv, bliver mødt af et konkret tilbud fra en forening bagefter. Formålet er at sikre, at bevægelsesglæden, fællesskabet og det aktive liv fortsætter – også efter Danmarks Motionsuge er slut.