Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

TILMELD ARRANGEMENTER NU

I uge 41 (9. – 15. okt. 2023) er det hele Danmarks Motionsuge.

Her åbner foreninger og klubber landet over deres aktiviteter op i et landsdækkende Åbent hus, Kom-og-prøv eller events, hvor arrangører har gjort noget særligt i anledningen af Danmarks Motionsuge. Et kæmpe tag-selv-bord med alle idrætter.

Danmarks Motionsuge er en god anledning for nye målgrupper og potentielle medlemmer kan snuse lidt til aktiviteterne i jeres forening, møde jer og ikke mindst kan I vise, hvem I er, og hvad lige netop jeres forening kan.

I kan for eksempel:

  • Holde åben træning, hvor alle kan deltage.
  • Invitere til åbent hus.
  • Lave opvisning med efterfølgende ’prøv selv ’-aktivitet.
  • Flytte jeres træning ind på byens torv, ned på stranden, ud i skoven – og gøre den åben for alle.
  • …eller måske noget helt femte.


Som
privatperson kan du også blive arrangør

Danmarks Motionsuge er også for dig, der som privatperson gerne vil stå for et motionsløb i skoven, et rundboldstævne for alle naboerne eller en kricket-turnering i haven, hvor alle er velkomne.

Opret dig som bruger på siden, og opret derefter den aktivitet du vil holde – så er dit arrangement også med i Danmarks Motionsuge og kan findes i kalenderen her på hjemmesiden.

 

Gode råd til et godt arrangement

Når du som forening eller privatperson vil afholde et arrangement, har vi her samlet nogle gode råd til, hvad I skal huske før, under og efter arrangementet.

Den nemme guide finder I her. Print den ud, så har I altid den lette opskrift til et godt arrangement lige i nærheden.

 

Kommuner, civilsamfundsorganisationer og patientforeninger er også med

Mange kommuner og organisationer sørger også for at koordinere og samle arrangører i egne netværk. Læs eksempelvis om Viborg Kommune, som melder sig klar til en storstilet lokal fejring af motionsfælleskaberne i hele uge 41.

Danmarks Motionsuge samarbejder også med en række civilsamfundsorganisationer, patientforeninger, større instutioner og markante mega-events.

Er I også interesseret i at høre mere om et samarbejde med Danmarks Motionsuge, så læs mere og kontakt os.

 

Danmarks Motionsuge: Altid i uge 41

Danmarks Motionsuge er en ny bevægelsesfest i uge 41, hvor klubber, kommuner, organisationer og foreninger og private arrangører på tværs af landet åbner op og inviterer danskerne til at prøve noget nyt – helt gratis.

Med Danmarks Motionsuge skal danskere have mulighed for at opleve alle de former for bevægelse, de ikke har prøvet før, og at de mærker det fællesskab, som foreningslivet og idrætten har at byde på.

Fysisk aktivitet er en gevinst for vores krop og mentale tilstand. Derfor er det et mål, at flere mennesker får glæde og gavn af bevægelse og idræt. Partnerskabets mission er at inspirere danskere til at bevæge sig sammen og hver for sig.

Skolernes Motionsdag og Arbejdspladsernes Motionsuge ligger i – og er en del af – hele Danmarks Motionsuge.

 

EN NY TRADITION BLEV SKABT I 2021

Danmarks Motionsuge var en del af projektet Sammen i Bevægelse, som DR, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI samarbejdede om i 2021. Læs mere om samarbejdet her

Se også den inspirerende video om Sammen i Bevægelse 2021 her (nederst på siden).

Projektet blev i 2021 så stor en succes, at partnerskabet bag Danmarks Motionsuge nu fortsætter samarbejdet i de kommende år. Der er givet hånd på – og lavet en partnerskabsaftale – der sikrer projektets videre udvikling i de kommende år.