Nyheder

Herunder kan du læse en række nyheder fra Danmarks Motionsuge.

Følg os dagligt – og få de seneste nyheder, informationer og tilbud – på Facebook, LinkedIn og Instagram.

Nyhed 7. oktober 2022

SUNDHEDSSTYRELSEN BAKKER OP OM DANMARKS MOTIONSUGE

Fysisk aktivitet er godt for sundheden. Sundhedsstyrelsen arbejder for sundhed for alle og er ansvarlig for de danske anbefalinger for fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet er også motion, idræt og sport og mange borgere i Danmark er fysisk aktive i en forening, på arbejdspladsen eller i skolen.
 
Danmarks Motionsuge har netop som mål at inspirere borgerne til at få glæde og gavn af at være fysisk aktive sammen og hver for sig ved at dyrke idræt og anden bevægelse. 
 
Derfor støtter Sundhedsstyrelsen selvfølgelig op om Danmarks Motionsuge. Lidt fysisk aktivitet er bedre end ingen fysisk aktivitet. Det er sundt, men må også meget gerne være sjovt, det kan bidrage til en god mental sundhed, og det er aldrig for sent at begynde at være fysisk aktiv i hverdagen,” siger Charlotte Kira Kimby, sektionsleder i enheden Forebyggelse og ulighed i Sundhedsstyrelsen.
Uge 41 ( 10. – 16. nov.)

Sæt X i kalenderen: Danmarks Motionsuge er tilbage

Med Danmarks Motionsuge ønsker vi at inspirere og motivere borgerne til at være mere aktive og give dem mulighed for i uge 41 at opleve nogle idrætter og bevægelsesformer, de ikke har prøvet før. Det gør vi med en national festuge for motionen og fællesskaberne. Der er noget for alle. Danmarks Motionsuge er den største begivenhed af sin art med mere end 4.000 gratis tilbud over hele landet. Man kan se det som en stor idrætsbuffet, hvor der er mulighed for at smage på en masse spændende aktiviteter, og hvor man samtidig kan komme indenfor i nogle sunde og motiverende fællesskaber”.

Nyhed 15. september 2022

Lad os gøre uge 41 til hele Danmarks Motionsuge

Af
Finn Kristensen, formand for Dansk Skoleidræt
Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt
Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund
Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI
Mogens Kirkeby, formand for ISCA

Vi drømmer om, at uge 41 kommer til at summe af motionsglæde og sammenhold. At vi får sat puls til Danmark, så hele landet gynger. Og at vi her i Danmarks Motionsuges andet år får sat en tyk streg under, at ugen er den helt store fejring af motionsfællesskaber. Forhåbentlig vil du være med og tage gode venner, kolleger og familiemedlemmer under armen, når I går ned til et af de lokale tilbud. Så vi sammen kan sætte Danmark i bevægelse – og gøre uge 41 til HELE Danmarks Motionsuge.

Aktive sociale fællesskaber kan noget særligt for de nære relationer mellem mennesker og for den enkeltes mentale og fysiske tilstand. Derfor håber vi med Danmarks Motionsuge at kunne samle – og tilbyde arrangementer – for alle dele af befolkningen. Dem, der måske ikke er så foreningsvante, er mindst lige så vigtige at få med ind i samfundets fællesskaber som alle dem, der i forvejen går til gymnastik og håndbold, men gerne vil prøve noget nyt under motionsugen. Det er med andre ord vigtigere end nogensinde før, at vi her på bagkanten af corona-nedlukningerne vender tilbage til de gode aktive vaner og fællesskaber.

 

Vær med i hele Danmarks Motionsuge
Uge 41 ( 10. – 16. nov.)

TILMELD ARRANGEMENT NU

Kalder alle foreninger, klubber, skoler, arbejdspladser, organisationer, kommuner og privatpersoner.

Vil I også være med i Danmarks Motionsuge som arrangører?

Så er det nu, at I skal tilmelde jeres arrangement i kalenderen.

Danmarks Motionsuge er en god anledning for at nye målgrupper og potentielle medlemmer kan snuse lidt til aktiviteterne i jeres forening, møde jer og ikke mindst kan I vise, hvem I er og hvad lige netop jeres forening kan.

 

Nyhed

Viborg Kommune melder klar til Danmarks Motionsuge

Motion og fællesskab er i fokus, når der i uge 41 endnu en gang er Danmarks Motionsuge. Viborg Kommune bakker op om projektet, hvor kommunens borgere i alle aldre skal have muligheden for at dyrke motion og måske prøve noget helt nyt.

– Vi arbejder meget med mangfoldighed og bevægelse, og det spiller rigtig godt sammen med Danmarks Motionsuge, hvor vi vil give borgerne mulighed for let adgang til motion og forhåbentlig inspiration til mere bevægelse. Allerede nu oplever vi en stor opbakning fra både erhvervs- og foreningslivet, og det er vigtigt for, at det kan lykkes at få så mange borgere som muligt med, fortæller Lars Stentoft, der er direktør for Kultur- & Udvikling i Viborg Kommune.

Af konkrete eksempler arbejder kommunen på et Olde-Trolde-Ræs, hvor daginstitutioner, dagplejere, plejecentre og plejehjem mødes og bevæger sig sammen på tværs af generationer.

April 2022

NY LEDER AF DANMARKS MOTIONSUGE MED SOLID ERFARING STARTER 1. APRIL

Det bliver Ricco Victor, der skal stå i spidsen for ”Danmarks Motionsuge” i de kommende 3 år.
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt den 47-årige projektleder, som blandt andet har været mangeårig direktør for Foreningen Spil Dansk, der står bag musiklivets årlige og landsdækkende festuge, Spil Dansk Ugen.

Målet med Danmarks Motionsuge er klart: Endnu flere danskere skal have mulighed for at opleve både nye og velkendte former for bevægelse og mærke de stærke fællesskaber, idrætten har at byde på.

Vi vil i de kommende tre år gøre alt, hvad vi kan for, at Danmarks Motionsuge bliver en naturlig del af danskernes motions-årshjul.

Vi glæder os til at sætte et vedvarende fokus på, hvordan motion og fællesskab styrker både vores fysiske, sociale og mentale trivsel. I partnerskabet glæder vi os derfor til, at den nye leder for motionsugen trækker i arbejdstøjet og begynder arbejdet den 1. april.