Danmarks Motionsuge

Hvad skal du opleve i uge 41?

Nyheder

Herunder kan du læse en række nyheder fra Danmarks Motionsuge.

Følg os dagligt – og få de seneste nyheder, informationer og tilbud – på Facebook, LinkedIn og Instagram.

Nyhed 19. juni 2023

Donation fra Salling-fondene

Salling Fondene donerer 1 mio. kr. til Danmarks Motionsuge. Det skal medvirke til at realisere visionen om, at ugen udvikler sig til en traditionsrig, stor og folkelig begivenhed, hvor borgere over hele landet er aktive og samtidig får mulighed for at blive inspireret til at opdage nye idrætsfællesskaber.

Det er en ambition, som Salling Fondene finder spændende og glæder sig til at støtte.

Nyhed 7. oktober 2022

SUNDHEDSSTYRELSEN BAKKER OP OM DANMARKS MOTIONSUGE

Fysisk aktivitet er godt for sundheden. Sundhedsstyrelsen arbejder for sundhed for alle og er ansvarlig for de danske anbefalinger for fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet er også motion, idræt og sport og mange borgere i Danmark er fysisk aktive i en forening, på arbejdspladsen eller i skolen.
 
Danmarks Motionsuge har netop som mål at inspirere borgerne til at få glæde og gavn af at være fysisk aktive sammen og hver for sig ved at dyrke idræt og anden bevægelse. 
 
Derfor støtter Sundhedsstyrelsen selvfølgelig op om Danmarks Motionsuge. Lidt fysisk aktivitet er bedre end ingen fysisk aktivitet. Det er sundt, men må også meget gerne være sjovt, det kan bidrage til en god mental sundhed, og det er aldrig for sent at begynde at være fysisk aktiv i hverdagen,” siger Charlotte Kira Kimby, sektionsleder i enheden Forebyggelse og ulighed i Sundhedsstyrelsen.
Nyhed 15. september 2022

Lad os gøre uge 41 til hele Danmarks Motionsuge

Af
Finn Kristensen, formand for Dansk Skoleidræt
Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt
Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund
Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI
Mogens Kirkeby, formand for ISCA

Vi drømmer om, at uge 41 kommer til at summe af motionsglæde og sammenhold. At vi får sat puls til Danmark, så hele landet gynger. Og at vi her i Danmarks Motionsuges andet år får sat en tyk streg under, at ugen er den helt store fejring af motionsfællesskaber. Forhåbentlig vil du være med og tage gode venner, kolleger og familiemedlemmer under armen, når I går ned til et af de lokale tilbud. Så vi sammen kan sætte Danmark i bevægelse – og gøre uge 41 til HELE Danmarks Motionsuge.

Aktive sociale fællesskaber kan noget særligt for de nære relationer mellem mennesker og for den enkeltes mentale og fysiske tilstand. Derfor håber vi med Danmarks Motionsuge at kunne samle – og tilbyde arrangementer – for alle dele af befolkningen. Dem, der måske ikke er så foreningsvante, er mindst lige så vigtige at få med ind i samfundets fællesskaber som alle dem, der i forvejen går til gymnastik og håndbold, men gerne vil prøve noget nyt under motionsugen. Det er med andre ord vigtigere end nogensinde før, at vi her på bagkanten af corona-nedlukningerne vender tilbage til de gode aktive vaner og fællesskaber.

 

Nyhed

Viborg Kommune melder klar til Danmarks Motionsuge

Motion og fællesskab er i fokus, når der i uge 41 endnu en gang er Danmarks Motionsuge. Viborg Kommune bakker op om projektet, hvor kommunens borgere i alle aldre skal have muligheden for at dyrke motion og måske prøve noget helt nyt.

– Vi arbejder meget med mangfoldighed og bevægelse, og det spiller rigtig godt sammen med Danmarks Motionsuge, hvor vi vil give borgerne mulighed for let adgang til motion og forhåbentlig inspiration til mere bevægelse. Allerede nu oplever vi en stor opbakning fra både erhvervs- og foreningslivet, og det er vigtigt for, at det kan lykkes at få så mange borgere som muligt med, fortæller Lars Stentoft, der er direktør for Kultur- & Udvikling i Viborg Kommune.

Af konkrete eksempler arbejder kommunen på et Olde-Trolde-Ræs, hvor daginstitutioner, dagplejere, plejecentre og plejehjem mødes og bevæger sig sammen på tværs af generationer.